Wie?

Auteurs:

Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) studeerde rechten en criminologie in Leiden. Woont sinds 1971 in Rotterdam. Hij was verbonden als docent criminologie aan de Erasmus Universiteit en twaalf jaar lang fractievoorzitter van de Stadspartij in de gemeenteraad van Rotterdam.

Manuel heeft als tekenaar, dichter en schrijver diverse publicaties op zijn naam staan, waarvan Een lange neus een dichtbundel met tekeningen van zijn hand is (bij uitgeverij Azulpress, 2017). Een typisch Beeld/woord boek, waarbij de verschillende talenten van de auteur gecombineerd worden.

De bundel MEI 2018 De risografische gedichten is zijn eerste werk uitgegeven bij Uitgeverij Courant.

Manuel Kneepkens is mede verantwoordelijke voor de totstandkoming van Uitgeverij Courant.

 

Jolanda Marianne (Setz) (Haren, 1960) studeerde Economie in Groningen. Woont sinds 1985 in Rotterdam. Zij werkte jarenlang als econoom in het financieële dienstwezen en liet deze wereld achter zich in 2001 om zich meer op de intuïtieve en creatieve kant van haar wezen te richten. Zij schreef en schilderde al van jongsafaan en ging cursussen bij de schrijversvakschool Amsterdam en diverse schilder en tekenopleidingen volgen.

In 2012 verscheen van haar hand de bundel Schrikkelkind, 29 gedichten in de maanfasen van februari 2012 met gedichten en tekeningen onder haar schrijversnaam Jolanda Marianne. De eerste uitgave van Uitgeverij Courant betrof de tweede druk van deze bundel aangevuld met een verhaal over de Maan, de Zon en de Kalender.

In 2019 zal bij Uitgeverij Courant het verhaal BOEF bij de Bank uitkomen.
En een fotoboek “Bomen over Kralingen”, waarbij de bomen van Kralingen aan het woord gelaten worden over deze bijzondere wijk in Rotterdam.

 

Manuel Kneepkens, Jolanda Setz,
Manuel Kneepkens en Jolanda Setz In Trompenburg Arboretum, Rotterdam tijdens de workshop ‘Dichter bij de Tuin’.