Jolanda Marianne Setz biografie/bibliografie

Jolanda Marianne Setz (Haren, 1960) groeide op in het noorden van het land en studeerde Algemene Economie in Groningen. Ging na haar studie verhuizen naar Rotterdam en werkte vervolgens jarenlang als internationaal econoom in het financiële dienstwezen. Na een krachtige ‘wake up call’ in 2000 in de vorm van een burn-out verliet zij deze wereld om zich meer op de intuïtieve en creatieve kant van haar wezen te richten. Zij werd personal coach en consultant voor meer balans, verbinding en synergie in het leven met een eigen praktijk Courant Coaching.

Zij schreef en schilderde al van jongsafaan en ging dit verder ontwikkelen door opleidingen bij de Schrijversvakschool in Amsterdam en teken- en schildercursussen. In 2009 presenteerde zij zichzelf als kunstenares met schilderijen en tekeningen. www.jolandasetz.com

In 2012 verscheen haar dichtbundel Schrikkelkind, 29 gedichten in de maanfasen van februari 2012 onder haar schrijversnaam Jolanda Marianne. De bundel bevat houtskooltekeningen van de maanfasen van haar hand. Bij een herdruk van deze bundel in 2017 is deze aangevuld met een verhaal over de Maan, de Zon en de Kalender.

In 2019 zal de roman BOEF bij de Bank uitkomen.

De tweede druk van ‘Schrikkelkind’ was tevens de geboorte van Uitgeverij Courant.

Samen met Manuel Kneepkens geeft zij verder vorm aan Uitgeverij Courant, waar de combinatie van beeld en taal en een poëtiseren van de samenleving voorop staat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *